Café Svea

 

Café Svea finns på Mötesplats Tureborg på fredagar. Man deltar också gärna på olika evenemang runtom i Uddevalla. Caféet är en början till ett arbetsintegrerande socialt företag för utrikesfödda. Deltagarna erbjuder bakverk och ibland mat från sina kulturer. Vill du delta i verksamheten eller vara med och stödja den? Hör av dig till någon i styrelsen för Potatisgårdens vänner. 

ARtondugg

Längtan att finna vår kreativitet och hitta ett sätt att ge uttryck för något som är en del av oss själva, tror jag de flesta av oss har gemensamt. Genom fritt skapande kan vi nå något i vårt inre som inte alltid kan kläs i ord eller ens tankar. Fritt skapande kan vara en hjälp att släppa tankar som maler, tynger eller begränsar oss. Många gånger tillåter vi oss inte det fria, kravlösa skapandet bara för skapandets skull, eftersom vi oftast styrs, av just krav, på mätbar prestation.

Anna Reimers erbjuder retreater, målarstunder, kurser och konst

 

Hemsida ARtondugg

Hans Thörn keramik

Hans Thörn gör brukskeramik med rustik design. Fat, skålar och andra kärl har ett formspråk som är förankrat i en gammal tradition med rötter i många länder och världsdelar. Glasyren är enkel, leran är röd, terrakotta, brun, svart och vit. Jordfärger dominerar. Funktion är viktigt. Hans Thörn gör även keramik på beställning. Du är välkommen att hälsa på och se hans verk!

Se Hans Thörns Facebooksida

GC Tools

Vårt syfte är att stödja ledare och organisationer som vill göra skillnad i världen, som vill ha ny energi och som inser att gårdagens arbetsmetoder inte fungerar längre. Vi är stabila, lugna och bra på att skapa grogrund för idéer och hållbara samarbeten. Vi lär ut konsten att leda onlinemöten som gör skillnad. Känner du att de möten du går på inte leder någon vart? Hur länge tänker du tillåta att din tid slösas bort? Det är bara du som har svaret. 

Hemsida gctools.se

Bärby Östergård

Inger och Bengt har producerat rapsolja sedan 1999. Nu distribueras 600 liter i veckan av KRAV-godkänd produktion. När fröna blivit gyllengul kallpressad rapsolja pressas resterna till pellets som blir djurfoder. Gårdsbutiken säljer både rapsolja, eget mjöl och marmelader men även honung och andra produkter från närliggande gårdar. 

Hemsida Bärby Östergård